Information om beräknat livsmedel


Lasagne m. zucchini aubergine nötfärs

Livsmedelsnummer:
6342

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Ko (B1201)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn, utan separerbart fett (C0270)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Köttfärssås m. krossade tomater salt 720
Squash 286
Aubergine 215
Ost hårdost ospec. 76

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Köttfärssås m. krossade tomater salt
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Squash
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Aubergine
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Köttfärssås m. krossade tomater salt Squash Aubergine Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Kött Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter
Mängd (g) 720 286 215 76
Faktor för viktförändring vatten 0,91 0,70 0,70 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,80 0,90 0,90 0,75
Riboflavin 0,85 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,95 0,90 0,90 0,75
Folat, totalt 0,85 0,65 0,65 0,50
Vitamin B12 0,80 1,00 1,00 0,90
Vitamin C 1,00 0,65 0,65 1,00
Kalium, K 0,75 1,00 1,00 1,00