Information om beräknat livsmedel


Fransk bondsoppa m. fläsk rotfrukter

Livsmedelsnummer:
6357

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Soppa (A0865)
B Artklassificering Morot (B1227)
C Del av växt/djur Rot (C0306)
E Fysisk form Delad eller mald (E0122)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Köttbuljong tärning ätf.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Morot
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Vita bönor m. tomatsås konserv.
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 0,53
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Palsternacka
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Gris sidfläsk el. stekfläsk rimmat stekt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Rotselleri
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Crème fraiche lätt fett 15%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Köttbuljong tärning ätf. Morot Vita bönor m. tomatsås konserv. Lök röd Palsternacka Gris sidfläsk el. stekfläsk rimmat stekt Rotselleri Crème fraiche lätt fett 15%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Övrigt Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Övrigt Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter
Mängd (g) 952 300 276 200 125 100 100 25
Faktor för viktförändring vatten 0,79 1,00 0,53 1,00 1,00 1,00 1,00 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,60 1,00 0,60 0,60 1,00 0,60 0,90
Riboflavin 0,95 0,75 1,00 0,75 0,75 1,00 0,75 0,95
Vitamin B6 0,90 0,70 1,00 0,70 0,70 1,00 0,70 0,90
Folat, totalt 0,80 0,60 1,00 0,60 0,60 1,00 0,60 0,80
Vitamin B12 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95
Vitamin C 1,00 0,55 1,00 0,55 0,55 1,00 0,55 1,00
Kalium, K 1,00 0,70 1,00 0,70 0,70 1,00 0,70 1,00