Information om beräknat livsmedel


Köttfärs- och grönsaksbiff stekt

Livsmedelsnummer:
6378

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm (E0105)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Industriell process inte känd (H0001)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112); Styckningsdetalj inte känd (Z0018)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Nöt färs rå ospec. 39
Gula ärtor kokta m. salt 24
Potatis rå 11
Lök gul 8
Salt m. jod 1

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Gula ärtor kokta m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatis rå
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Nöt färs rå ospec. Gula ärtor kokta m. salt Potatis rå Lök gul Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Övrigt Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 39 24 11 8 1
Faktor för viktförändring vatten 0,70 1,00 0,70 0,85 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,70 1,00 0,90 0,90 0,80
Riboflavin 0,80 1,00 0,95 0,95 0,75
Vitamin B6 0,50 1,00 0,90 0,90 0,80
Folat, totalt 0,85 1,00 0,70 0,70 0,90
Vitamin B12 0,75 1,00 1,00 1,00 0,95
Vitamin C 1,00 1,00 0,60 0,60 1,00
Kalium, K 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00