Information om beräknat livsmedel


Lasagne m. cottage cheese veg.

Livsmedelsnummer:
6446

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Pastarätter (A1204)
B Artklassificering Tomat (B1276)
C Del av växt/djur Frukt, oskalad, kärna kvar (C0140)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Sås till lasagne m. keso 1085
Färskost cottage cheese naturell fett 4% 440
Pasta kokt m. salt 396
Ost hårdost ospec. 95
Grädde ospec. 90

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Sås till lasagne m. keso
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Färskost cottage cheese naturell fett 4%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Pasta kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Sås till lasagne m. keso Färskost cottage cheese naturell fett 4% Pasta kokt m. salt Ost hårdost ospec. Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Övrigt Ost o mjölkprodukter Övrigt Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter
Mängd (g) 1085 440 396 95 90
Faktor för viktförändring vatten 0,85 0,85 1,00 0,89 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,75 1,00 0,75 0,75
Riboflavin 1,00 0,95 1,00 0,95 0,95
Vitamin B6 1,00 0,75 1,00 0,75 0,75
Folat, totalt 1,00 0,50 1,00 0,50 0,50
Vitamin B12 1,00 0,90 1,00 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00