Information om beräknat livsmedel


Pizza Capricciosa m. skinka champinjoner restaurang

Projekt:
2024 Beräknade livsmedel
Livsmedelsnummer:
6625

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Matpaj eller pizza (A1296)
B Artklassificering Vete grupp (B1312)
C Del av växt/djur Mjöl/frövita, grodd och kli borttaget (Endosperm) (C0208)
E Fysisk form Fast (E0151)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ost tillfört (H0143); Skinka tillfört (H0765); Svamp tillfört (H0166); Tomat tillfört (H0350)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Låda, box, ask (M0213); Papper (M0159)
N Förpackningsmaterial Papper (N0039)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Pizza m. tomatsås ost restaurang 85
Gris skinka skivad rökt fett 1-3% 7
Champinjon 5

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Pizza m. tomatsås ost restaurang
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gris skinka skivad rökt fett 1-3%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,90
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Champinjon
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
  Pizza m. tomatsås ost restaurang Gris skinka skivad rökt fett 1-3% Champinjon
Livsmedelsgrupp Övrigt Kött Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 85 7 5
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,90 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,80 0,90
Riboflavin 1,00 0,85 0,95
Vitamin B6 1,00 0,95 0,90
Folat, totalt 1,00 0,85 0,65
Vitamin B12 1,00 0,80 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 0,65
Kalium, K 1,00 0,75 1,00