Information om beräknat livsmedel


Havrebaserat bredbart pålägg smaksatt

Projekt:
Livsmedelsnummer:
6815

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Vegetabiliska mejeriprodukter (A0788)
B Artklassificering Havre (B1219)
C Del av växt/djur Frö, skal kvar (C0135)
E Fysisk form Halvfast med mjuk konsistens, (mosad, bredbar) (E0119)
F Värmebehandling Värmebehandlad (F0022)
G Tillagningsmetod Aggregat
H Industriell process Salt tillfört (H0367); Vegetabiliskt fett eller olja tillfört (H0263)
J Konserveringsmetod Pastöriserad (J0135)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Låda, box, ask (M0213)
N Förpackningsmaterial Papper (N0039)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Havrebaserat bredbart pålägg tomat basilika
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Havrebaserat bredbart pålägg vitlök gurka
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Havrebaserat bredbart pålägg tomat basilika Havrebaserat bredbart pålägg vitlök gurka
Livsmedelsgrupp Övrigt Övrigt
Mängd (g) 50 50
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00
Tiamin 1,00 1,00
Riboflavin 1,00 1,00
Vitamin B6 1,00 1,00
Folat, totalt 1,00 1,00
Vitamin B12 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00