Information om beräknat livsmedel


Våffla u. ägg

Livsmedelsnummer:
737

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Pannkaka eller våffla (A1297)
B Artklassificering Ko (B1201)
C Del av växt/djur Fet grädde - mjölkfett >36% (C0161)
E Fysisk form Hel, formad, tjocklek 0,3-1,5 cm (E0140)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vispgrädde fett 40% 265
Vetemjöl 180
Vatten kranvatten 158
Matfett hårt berikad ospec. 47

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vispgrädde fett 40%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Vispgrädde fett 40% Vetemjöl Vatten kranvatten Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Ost o mjölkprodukter Fett o olja
Mängd (g) 265 180 158 47
Faktor för viktförändring vatten 0,79 1,00 0,79 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,80 0,80 0,80 1,00
Riboflavin 0,95 0,75 0,95 1,00
Vitamin B6 0,80 0,80 0,80 1,00
Folat, totalt 0,50 0,90 0,50 1,00
Vitamin B12 0,90 0,95 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00