Information om beräknat livsmedel


Paj m. lax spenat

Livsmedelsnummer:
768

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Matpaj eller pizza (A1296)
B Artklassificering Ko (B1201)
C Del av växt/djur Mjölk (C0235)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Mjölk naturell berikad ospec. 295
Potatis höst kokt m. salt 153
Vetemjöl 150
Ägg rått 130
Lax kallrökt 92
Lax varmrökt urtagen 92
Spenat färsk 90
Lök gul 82
Spenat frysvara 53
Matfett hårt berikad ospec. 50
Ost hårdost ospec. 38
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Salt m. jod 6
Gräslök 6
Bakpulver 5

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatis höst kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lax kallrökt
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,88
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Lax varmrökt urtagen
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,88
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Spenat färsk
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Spenat frysvara
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gräslök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Bakpulver
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Mjölk naturell berikad ospec. Potatis höst kokt m. salt Vetemjöl Ägg rått Lax kallrökt Lax varmrökt urtagen Spenat färsk Lök gul Spenat frysvara Matfett hårt berikad ospec. Ost hårdost ospec. Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Salt m. jod Gräslök Bakpulver
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Ägg Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Ost o mjölkprodukter Fett o olja Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 295 153 150 130 92 92 90 82 53 50 38 28 6 6 5
Faktor för viktförändring vatten 0,95 0,70 1,00 0,83 0,88 0,88 0,70 0,85 0,70 1,00 0,89 1,00 1,00 0,70 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,75 0,90 0,60 0,85 0,95 0,95 0,90 0,90 0,90 1,00 0,75 1,00 0,60 0,90 0,60
Riboflavin 0,95 0,95 0,95 0,85 0,80 0,80 0,95 0,95 0,95 1,00 0,95 1,00 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,75 0,90 0,55 0,90 0,55 0,55 0,90 0,90 0,90 1,00 0,75 1,00 0,55 0,90 0,55
Folat, totalt 0,50 0,65 0,60 0,70 0,85 0,85 0,65 0,65 0,65 1,00 0,50 1,00 0,60 0,65 0,60
Vitamin B12 0,90 1,00 1,00 0,95 0,60 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 0,65 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 0,80 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00