Information om beräknat livsmedel


Gryta chili con carne

Livsmedelsnummer:
898

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Baljväxträtter (A0832)
B Artklassificering Vanlig böna (B1999)
C Del av växt/djur Hela frön, fullkorn, gryn, bönor (C0133)
E Fysisk form Halvflytande med fasta bitar (E0110)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Stora vita bönor konserv. u. lag 400
Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag 400
Nöt färs rå ospec. 318
Tomat krossad konserv. m. lag 314
Lök gul 190
Vatten kranvatten 158
Paprika röd 146
Chilisås tomat 34
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Vinäger ättiksyra 7% 12
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll 10
Salt m. jod 7
Vitlök 6

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Stora vita bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Tomat krossad konserv. m. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Paprika röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Chilisås tomat
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vinäger ättiksyra 7%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
  Stora vita bönor konserv. u. lag Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag Nöt färs rå ospec. Tomat krossad konserv. m. lag Lök gul Vatten kranvatten Paprika röd Chilisås tomat Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vinäger ättiksyra 7% Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll Salt m. jod Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Kött Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 400 400 318 314 190 158 146 34 28 12 10 7 6
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 0,70 0,77 1,00 0,79 1,00 1,00 1,00 0,79 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,60 0,60 0,50 0,60 0,60 0,90 0,60 0,60 1,00 0,90 0,65 0,65 0,60
Riboflavin 0,75 0,75 0,70 0,75 0,75 0,95 0,75 0,75 1,00 0,95 0,65 0,65 0,75
Vitamin B6 0,70 0,70 0,55 0,70 0,70 0,90 0,70 0,70 1,00 0,90 0,60 0,60 0,70
Folat, totalt 0,60 0,60 0,65 0,60 0,60 0,80 0,60 0,60 1,00 0,80 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 1,00 1,00 0,50 1,00 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00 0,95 0,90 0,90 1,00
Vitamin C 0,55 0,55 1,00 0,55 0,55 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55
Kalium, K 0,70 0,70 0,60 0,70 0,70 1,00 0,70 0,70 1,00 1,00 0,65 0,65 0,70