Information om beräknat livsmedel


Fiskpaté m. räkor

Livsmedelsnummer:
1356

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Fisk och skaldjur (B1021)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Grädde ospec. 259
Fisk fet rå ospec. 169
Räka kokt 142
Fisk mager rå ospec. 119
Lax kallrökt 105
Ägg rått 87
Potatismjöl 18
Dill färsk 14
Gräslök 13
Citronjuice färskpressad 12
Salt m. jod 7
Citronskal 4

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Fisk fet rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,76
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Räka kokt
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Fisk mager rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,50
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Lax kallrökt
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,76
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,95
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Dill färsk
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Gräslök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Citronskal
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Grädde ospec. Fisk fet rå ospec. Räka kokt Fisk mager rå ospec. Lax kallrökt Ägg rått Potatismjöl Dill färsk Gräslök Citronjuice färskpressad Salt m. jod Citronskal
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Ägg Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Övrigt
Mängd (g) 259 169 142 119 105 87 18 14 13 12 7 4
Faktor för viktförändring vatten 0,79 0,76 0,94 0,50 0,76 0,83 1,00 0,77 0,77 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,75 0,75 0,75 0,75 0,80 0,65 0,60 0,60 0,90 0,65 1,00
Riboflavin 0,95 0,70 0,70 0,70 0,70 0,80 0,65 0,75 0,75 0,95 0,65 1,00
Vitamin B6 0,90 0,70 0,70 0,70 0,70 0,80 0,60 0,70 0,70 0,90 0,60 1,00
Folat, totalt 0,80 0,85 0,85 0,85 0,85 0,95 0,60 0,60 0,60 0,80 0,60 1,00
Vitamin B12 0,95 0,65 0,65 0,65 0,65 0,80 0,90 1,00 1,00 0,95 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,75 0,75 0,75 0,75 1,00 0,65 0,70 0,70 1,00 0,65 1,00