Information om beräknat livsmedel


Sillbullar

Livsmedelsnummer:
1361

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Sill (B1586)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Potatis höst kokt m. salt 230
Saltsill urvattnad konserv. 123
Gris kött rå ospec. 72
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 45
Lök gul 41
Lök röd 41
Mjölk naturell berikad ospec. 40
Nöt kött rå ospec. 22
Rågmjöl fullkorn 14
Potatismjöl 12
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 12
Lamm kött rå ospec. 2
Salt m. jod 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Potatis höst kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Saltsill urvattnad konserv.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,78
Faktor för viktförändring fett 0,80
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,90
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,55
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,85
Gris kött rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,78
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Lök röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Nöt kött rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Rågmjöl fullkorn
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lamm kött rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,73
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Potatis höst kokt m. salt Saltsill urvattnad konserv. Gris kött rå ospec. Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Lök gul Lök röd Mjölk naturell berikad ospec. Nöt kött rå ospec. Rågmjöl fullkorn Potatismjöl Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Lamm kött rå ospec. Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur Kött Fett o olja Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Kött Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål Kött Bröd o spannmål
Mängd (g) 230 123 72 45 41 41 40 22 14 12 12 2 0
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,78 0,78 1,00 0,85 0,85 0,79 0,70 1,00 1,00 1,00 0,73 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,80 0,70 1,00 0,90 0,90 0,80 0,70 0,80 0,80 0,80 0,70 0,80
Riboflavin 0,95 0,90 0,80 1,00 0,95 0,95 0,95 0,80 0,75 0,75 0,75 0,80 0,75
Vitamin B6 0,90 0,80 0,50 1,00 0,90 0,90 0,80 0,50 0,80 0,80 0,80 0,50 0,80
Folat, totalt 0,70 0,80 0,85 1,00 0,70 0,70 0,50 0,85 0,90 0,90 0,90 0,85 0,90
Vitamin B12 1,00 0,55 0,75 1,00 1,00 1,00 0,90 0,75 0,95 0,95 0,95 0,75 0,95
Vitamin C 0,60 1,00 1,00 1,00 0,60 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,85 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 0,70 1,00 1,00 1,00 0,70 1,00