Information om beräknat livsmedel


Leversauté kyckling

Livsmedelsnummer:
1464

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Innanmat och inälvsmat (A0796)
B Artklassificering Kyckling (B1198)
C Del av växt/djur Lever (C0176)
E Fysisk form Delad i bitar (E0152)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Kyckling lever rå 307
Vatten kranvatten 197
Champinjon 154
Grädde ospec. 86
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 35
Vetemjöl 18
Sojasås 15
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll 10
Apelsinjuice färskpressad 9
Starkvin halvtorr vol. % 17 typ Sherry 9
Salt m. jod 4

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kyckling lever rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,69
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Champinjon
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Sojasås
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Apelsinjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Starkvin halvtorr vol. % 17 typ Sherry
Livsmedelsgrupp Alkohol
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Kyckling lever rå Vatten kranvatten Champinjon Grädde ospec. Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vetemjöl Sojasås Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll Apelsinjuice färskpressad Starkvin halvtorr vol. % 17 typ Sherry Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Fett o olja Bröd o spannmål Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Ost o mjölkprodukter Alkohol Bröd o spannmål
Mängd (g) 307 197 154 86 35 18 15 10 9 9 4
Faktor för viktförändring vatten 0,69 0,79 0,75 0,79 1,00 1,00 0,79 1,00 0,79 0,79 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,50 0,90 0,60 0,90 1,00 0,65 0,90 0,65 0,90 1,00 0,65
Riboflavin 0,70 0,95 0,75 0,95 1,00 0,65 0,95 0,65 0,95 1,00 0,65
Vitamin B6 0,55 0,90 0,70 0,90 1,00 0,60 0,90 0,60 0,90 1,00 0,60
Folat, totalt 0,65 0,80 0,60 0,80 1,00 0,60 0,80 0,60 0,80 1,00 0,60
Vitamin B12 0,50 0,95 1,00 0,95 1,00 0,90 0,95 0,90 0,95 1,00 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 1,00 0,70 1,00 1,00 0,65 1,00 0,65 1,00 1,00 0,65