Information om beräknat livsmedel


Gryta levergryta nöt

Livsmedelsnummer:
1465

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Innanmat och inälvsmat (A0796)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Lever (C0176)
E Fysisk form Vätska, hög viskositet, med fasta bitar (E0138)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Nöt lever rå 350
Lök gul 164
Grädde ospec. 86
Mjölk naturell berikad ospec. 81
Vatten kranvatten 79
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Sojasås 27
Vetemjöl 18
Basilika färsk 7
Salt m. jod 5
Vitlök 3

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Nöt lever rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,69
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sojasås
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Basilika färsk
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Vitlök
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Nöt lever rå Lök gul Grädde ospec. Mjölk naturell berikad ospec. Vatten kranvatten Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Sojasås Vetemjöl Basilika färsk Salt m. jod Vitlök
Livsmedelsgrupp Kött Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Fett o olja Övrigt Bröd o spannmål Övrigt Bröd o spannmål Övrigt
Mängd (g) 350 164 86 81 79 28 27 18 7 5 3
Faktor för viktförändring vatten 0,69 0,85 0,79 0,79 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,50 0,60 0,90 0,90 0,90 1,00 1,00 0,65 1,00 0,65 1,00
Riboflavin 0,70 0,75 0,95 0,95 0,95 1,00 1,00 0,65 1,00 0,65 1,00
Vitamin B6 0,55 0,70 0,90 0,90 0,90 1,00 1,00 0,60 1,00 0,60 1,00
Folat, totalt 0,65 0,60 0,80 0,80 0,80 1,00 1,00 0,60 1,00 0,60 1,00
Vitamin B12 0,50 1,00 0,95 0,95 0,95 1,00 1,00 0,90 1,00 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00 0,65 1,00