Information om beräknat livsmedel


Vaniljsås m. grädde mjölk

Livsmedelsnummer:
1771

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Dessertsås (A0863)
B Artklassificering Ko (B1201)
C Del av växt/djur Grädde - mjölkfett >18% (C0195)
E Fysisk form Vätska, hög viskositet, med små partiklar (Dressing) (E0121)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vispgrädde fett 40% 175
Grädde ospec. 172
Mjölk naturell berikad ospec. 83
Socker 28
Äggula rå 25
Potatismjöl 8

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vispgrädde fett 40%
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Socker
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Äggula rå
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,95
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Vispgrädde fett 40% Grädde ospec. Mjölk naturell berikad ospec. Socker Äggula rå Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Övrigt Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Ägg Bröd o spannmål
Mängd (g) 175 172 83 28 25 8
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,79 0,79 1,00 0,83 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,90 0,90 0,65 0,80 0,65
Riboflavin 1,00 0,95 0,95 0,65 0,80 0,65
Vitamin B6 1,00 0,90 0,90 0,60 0,80 0,60
Folat, totalt 1,00 0,80 0,80 0,60 0,95 0,60
Vitamin B12 1,00 0,95 0,95 0,90 0,80 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00 0,65