Information om beräknat livsmedel


Kebabtallrik m. pommes frites

Livsmedelsnummer:
2507

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Potatis (B1218)
C Del av växt/djur Knöl (C0308)
E Fysisk form Hel och i delar (E0104)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Okänd konserveringsmetod (J0001)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Okänd förpackning (M0001)
N Förpackningsmaterial Okänt förpackningsmaterial (N0001)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Pommes frites friterad potatis fett ca 17% tillagad på restaurang
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kebabkött frysvara
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,80
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Kebabsås vit fett 30%
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Tomat
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Isbergssallat
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Fefferoni konserv. inlagd
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Pommes frites friterad potatis fett ca 17% tillagad på restaurang Kebabkött frysvara Kebabsås vit fett 30% Tomat Isbergssallat Lök gul Fefferoni konserv. inlagd
Livsmedelsgrupp Övrigt Kött Övrigt Övrigt Övrigt Övrigt Övrigt
Mängd (g) 181 143 66 55 25 16 10
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Riboflavin 1,00 0,85 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin B6 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Folat, totalt 1,00 0,85 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin B12 1,00 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00