Information om beräknat livsmedel


Janssons frestelse

Livsmedelsnummer:
257

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Potatisrätter (A0830)
B Artklassificering Potatis (B1218)
C Del av växt/djur Knöl (C0308)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Potatis höst rå 765
Grädde ospec. 362
Lök gul 205
Ansjovis skarpsill konserv. 187
Mjölk naturell berikad ospec. 73
Matfett hårt berikad ospec. 25
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 7

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Potatis höst rå
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Ansjovis skarpsill konserv.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,88
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Potatis höst rå Grädde ospec. Lök gul Ansjovis skarpsill konserv. Mjölk naturell berikad ospec. Matfett hårt berikad ospec. Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur Ost o mjölkprodukter Fett o olja Bröd o spannmål
Mängd (g) 765 362 205 187 73 25 7
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,95 0,85 0,88 0,95 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,75 0,90 0,95 0,75 1,00 0,60
Riboflavin 0,95 0,95 0,95 0,80 0,95 1,00 0,95
Vitamin B6 0,90 0,75 0,90 0,55 0,75 1,00 0,55
Folat, totalt 0,65 0,50 0,65 0,85 0,50 1,00 0,60
Vitamin B12 1,00 0,90 1,00 0,60 0,90 1,00 1,00
Vitamin C 0,65 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 0,80 1,00 1,00 1,00