Information om beräknat livsmedel


Grönsaksbiff stekt veg.

Livsmedelsnummer:
439

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Grönsaksrätter (A0828)
B Artklassificering Rotselleri (B1729)
C Del av växt/djur Rot (C0306)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Rotselleri kokt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Grönsaksbiff rotfruktsbiff stekt veg.
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatis höst kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ägg rått
Livsmedelsgrupp Ägg
Faktor för viktförändring vatten 0,83
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,85
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Röda linser torkade kokta m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Gröna linser torkade kokta m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vita bönor torkade kokta m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Kikärtor torkade kokta m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Svarta bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Rotselleri kokt Grönsaksbiff rotfruktsbiff stekt veg. Potatis höst kokt m. salt Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Ägg rått Lök gul Röda linser torkade kokta m. salt Gröna linser torkade kokta m. salt Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vita bönor torkade kokta m. salt Kikärtor torkade kokta m. salt Svarta bönor konserv. u. lag Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag Potatismjöl Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Övrigt Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Ägg Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 543 527 144 44 43 41 37 36 35 32 30 27 27 24 12
Faktor för viktförändring vatten 0,70 1,00 0,70 1,00 0,83 0,85 0,70 0,70 1,00 0,70 0,70 0,70 0,70 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 1,00 0,90 0,80 0,85 0,90 0,90 0,90 1,00 0,90 0,90 0,90 0,90 0,80 0,80
Riboflavin 0,95 1,00 0,95 0,75 0,85 0,95 0,95 0,95 1,00 0,95 0,95 0,95 0,95 0,75 0,75
Vitamin B6 0,90 1,00 0,90 0,80 0,90 0,90 0,90 0,90 1,00 0,90 0,90 0,90 0,90 0,80 0,80
Folat, totalt 0,70 1,00 0,70 0,90 0,70 0,70 0,70 0,70 1,00 0,70 0,70 0,70 0,70 0,90 0,90
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00 0,95 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 0,95
Vitamin C 0,60 1,00 0,60 1,00 1,00 0,60 0,60 0,60 1,00 0,60 0,60 0,60 0,60 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00