Information om beräknat livsmedel


Köttfärssås Bolognese m. nötfärs bacon

Livsmedelsnummer:
5756

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Ko (B1201)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben eller skal (C0125)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vatten kranvatten 276
Nöt färs rå ospec. 238
Lök gul 190
Morot 100
Vin rött vol. % 14 81
Tomatpuré konc. konserv. 52
Rotselleri 50
Gris kassler kotlettrad rökt 30
Gris bacon rå 29
Gris stekfläsk sida skiva rå m. svål 28
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 28
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll 10
Salt m. jod 5
Vitlök 4

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Morot
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Vin rött vol. % 14
Livsmedelsgrupp Alkohol
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Tomatpuré konc. konserv.
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Rotselleri
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Gris kassler kotlettrad rökt
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,90
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Gris bacon rå
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,78
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Gris stekfläsk sida skiva rå m. svål
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,78
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
  Vatten kranvatten Nöt färs rå ospec. Lök gul Morot Vin rött vol. % 14 Tomatpuré konc. konserv. Rotselleri Gris kassler kotlettrad rökt Gris bacon rå Gris stekfläsk sida skiva rå m. svål Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll Salt m. jod Vitlök
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Kött Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Alkohol Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Kött Kött Kött Fett o olja Bröd o spannmål Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 276 238 190 100 81 52 50 30 29 28 28 10 5 4
Faktor för viktförändring vatten 0,79 0,70 1,00 1,00 0,79 1,00 1,00 0,90 0,78 0,78 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 0,99 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,50 0,60 0,60 1,00 0,60 0,60 0,50 0,50 0,50 1,00 0,65 0,65 0,60
Riboflavin 0,95 0,70 0,75 0,75 1,00 0,75 0,75 0,70 0,70 0,70 1,00 0,65 0,65 0,75
Vitamin B6 0,90 0,55 0,70 0,70 1,00 0,70 0,70 0,55 0,55 0,55 1,00 0,60 0,60 0,70
Folat, totalt 0,80 0,65 0,60 0,60 1,00 0,60 0,60 0,65 0,65 0,65 1,00 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 0,95 0,50 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,50 0,50 0,50 1,00 0,90 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 0,55 0,55 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55
Kalium, K 1,00 0,60 0,70 0,70 1,00 0,70 0,70 0,60 0,60 0,60 1,00 0,65 0,65 0,70