Information om beräknat livsmedel


Fisk Bordelaise

Livsmedelsnummer:
6132

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Fisk, benig (B1365)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel, naturligt formad (E0150)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Fryst (J0136)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Okänd förpackning (M0001)
N Förpackningsmaterial Okänt förpackningsmaterial (N0001)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Fisk mager rå ospec. 69
Vatten kranvatten 11
Majsmjöl gult u. groddar 3
Potatismjöl 3
Rapsolja 3
Lök gul 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Fisk mager rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Majsmjöl gult u. groddar
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatismjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Rapsolja
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
  Fisk mager rå ospec. Vatten kranvatten Majsmjöl gult u. groddar Potatismjöl Rapsolja Lök gul
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Bröd o spannmål Fett o olja Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 69 11 3 3 3 0
Faktor för viktförändring vatten 0,91 0,79 1,00 1,00 1,00 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,95 0,75 0,60 0,60 1,00 0,90
Riboflavin 0,80 0,95 0,95 0,95 1,00 0,95
Vitamin B6 0,55 0,75 0,55 0,55 1,00 0,90
Folat, totalt 0,85 0,50 0,60 0,60 1,00 0,65
Vitamin B12 0,60 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65
Kalium, K 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00