Information om beräknat livsmedel


Cowboysoppa m. potatis köttfärs

Livsmedelsnummer:
6356

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Ko (B1201)
C Del av växt/djur Del av växt eller djur inte känt (C0001)
E Fysisk form Vätska, låg viskositet, med fasta bitar (Soppa) (E0149)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Mjölk naturell berikad ospec. 406
Färs stekt m. salt 238
Potatis höst rå 210
Paprika grön gul röd 146
Grädde ospec. 86
Lök stekt m. flytande matfett 83
Tomatpuré konc. konserv. 45
Köttbuljong ätf. 11
Vitlök 3
Salt m. jod 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Färs stekt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatis höst rå
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Paprika grön gul röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök stekt m. flytande matfett
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Tomatpuré konc. konserv.
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong ätf.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Mjölk naturell berikad ospec. Färs stekt m. salt Potatis höst rå Paprika grön gul röd Grädde ospec. Lök stekt m. flytande matfett Tomatpuré konc. konserv. Köttbuljong ätf. Vitlök Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Övrigt Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Övrigt Övrigt Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 406 238 210 146 86 83 45 11 3 0
Faktor för viktförändring vatten 0,79 1,00 1,00 1,00 0,79 1,00 1,00 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 1,00 0,60 0,60 0,90 1,00 1,00 0,90 0,60 0,65
Riboflavin 0,95 1,00 0,75 0,75 0,95 1,00 1,00 0,95 0,75 0,65
Vitamin B6 0,90 1,00 0,70 0,70 0,90 1,00 1,00 0,90 0,70 0,60
Folat, totalt 0,80 1,00 0,60 0,60 0,80 1,00 1,00 0,80 0,60 0,60
Vitamin B12 0,95 1,00 1,00 1,00 0,95 1,00 1,00 0,95 1,00 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 0,70 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 0,70 0,65