Information om beräknat livsmedel


Färsruta m. fetaost ugnsstekt

Livsmedelsnummer:
6364

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Rött kött (A0794)
B Artklassificering Nötkreatur (B1161)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Mald (E0136)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109); Malningsgrad okänd (Z0019); Styckningsdetalj inte känd (Z0018)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Nöt färs rå ospec. 211
Blandfärs rå nöt 70% gris 30% 107
Salladsost fett 22% 93
Lök gul 34
Senap fransk 32

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Nöt färs rå ospec.
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 0,99
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Blandfärs rå nöt 70% gris 30%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,72
Faktor för viktförändring fett 0,95
Tiamin 0,70
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,50
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,75
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,70
Salladsost fett 22%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Senap fransk
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Nöt färs rå ospec. Blandfärs rå nöt 70% gris 30% Salladsost fett 22% Lök gul Senap fransk
Livsmedelsgrupp Kött Kött Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Fett o olja
Mängd (g) 211 107 93 34 32
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,72 0,89 0,70 1,00
Faktor för viktförändring fett 0,99 0,95 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,70 0,70 0,80 0,90 1,00
Riboflavin 0,80 0,80 0,95 0,95 1,00
Vitamin B6 0,50 0,50 0,80 0,90 1,00
Folat, totalt 0,85 0,85 0,50 0,70 1,00
Vitamin B12 0,75 0,75 0,90 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 0,60 1,00
Kalium, K 0,70 0,70 1,00 1,00 1,00