Information om beräknat livsmedel


Gratäng djungelgratäng m. kyckling banan mango chutney crème fraiche

Livsmedelsnummer:
6383

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fågel (A0795)
B Artklassificering Kyckling (B1198)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Delad i bitar (E0152)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Kyckling bröstfilé färsk stekt u. skinn 400
Crème fraiche fett 34% 346
Banan 159
Mango chutney 72
Ost hårdost ospec. 57
Sweet chilisås 19
Matfett hårt el. flytande ospec. 14
Vitlök 6
Curry pulver 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kyckling bröstfilé färsk stekt u. skinn
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Crème fraiche fett 34%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Banan
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Mango chutney
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sweet chilisås
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Matfett hårt el. flytande ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Curry pulver
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Kyckling bröstfilé färsk stekt u. skinn Crème fraiche fett 34% Banan Mango chutney Ost hårdost ospec. Sweet chilisås Matfett hårt el. flytande ospec. Vitlök Curry pulver
Livsmedelsgrupp Övrigt Ost o mjölkprodukter Frukt o bär Övrigt Ost o mjölkprodukter Övrigt Fett o olja Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 400 346 159 72 57 19 14 6 2
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,79 0,75 1,00 0,89 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,75 1,00 1,00 0,75 1,00 1,00 0,90 0,60
Riboflavin 1,00 0,95 1,00 1,00 0,95 1,00 1,00 0,95 0,95
Vitamin B6 1,00 0,75 1,00 1,00 0,75 1,00 1,00 0,90 0,55
Folat, totalt 1,00 0,50 1,00 1,00 0,50 1,00 1,00 0,65 0,60
Vitamin B12 1,00 0,90 1,00 1,00 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00