Information om beräknat livsmedel


Gryta kyckling tikka masala

Livsmedelsnummer:
6391

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fågel (A0795)
B Artklassificering Kyckling (B1198)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Halvflytande med fasta bitar (E0110)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kyckling bröstfilé rå u. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,30
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,75
Vitamin B12 0,70
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Yoghurt naturell fett 10%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
  Kyckling bröstfilé rå u. skinn Yoghurt naturell fett 10% Lök gul Citronjuice färskpressad Salt m. jod Vitlök
Livsmedelsgrupp Fågel Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Övrigt Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 465 165 48 36 7 3
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,79 1,00 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,30 0,75 0,90 0,75 1,00 0,90
Riboflavin 0,65 0,95 0,95 0,95 1,00 0,95
Vitamin B6 0,70 0,75 0,90 0,75 1,00 0,90
Folat, totalt 0,75 0,50 0,65 0,50 1,00 0,65
Vitamin B12 0,70 0,90 1,00 0,90 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 0,65 1,00 1,00 0,65
Kalium, K 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00