Information om beräknat livsmedel


Grönsaksbiff ärt- och kålrotsbiff stekt veg. kylvara

Livsmedelsnummer:
6402

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Grönsaksrätter (A0828)
B Artklassificering Kålrot (B1413)
C Del av växt/djur Knöl (C0308)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Kålrot kokt 25
Kikärtor torkade kokta m. salt 24
Gråärtor kokta m. salt 12
Gröna ärtor frysvara 9
Rismjöl vitt 7
Matfett hårt el. flytande ospec. 5
Lök gul 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kålrot kokt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Kikärtor torkade kokta m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Gråärtor kokta m. salt
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Gröna ärtor frysvara
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
Rismjöl vitt
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Matfett hårt el. flytande ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
  Kålrot kokt Kikärtor torkade kokta m. salt Gråärtor kokta m. salt Gröna ärtor frysvara Rismjöl vitt Matfett hårt el. flytande ospec. Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Fett o olja Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 25 24 12 9 7 5 0
Faktor för viktförändring vatten 0,70 0,70 0,70 0,70 1,00 1,00 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,90 0,90 0,90 0,80 1,00 0,90
Riboflavin 0,95 0,95 0,95 0,95 0,75 1,00 0,95
Vitamin B6 0,90 0,90 0,90 0,90 0,80 1,00 0,90
Folat, totalt 0,70 0,70 0,70 0,70 0,90 1,00 0,70
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 1,00 1,00
Vitamin C 0,60 0,60 0,60 0,60 1,00 1,00 0,60
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00