Information om beräknat livsmedel


Gryta chili sin carne m. mykoprotein veg.

Livsmedelsnummer:
6405

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Baljväxträtter (A0832)
B Artklassificering Vanlig böna (B1999)
C Del av växt/djur Hela frön, fullkorn, gryn, bönor (C0133)
E Fysisk form Halvflytande med fasta bitar (E0110)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Stora vita bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Tomat krossad konserv. m. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Mykoprotein färs bitar filé kylvara el. frysvara
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 0,47
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Paprika röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Chilisås tomat
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vinäger ättiksyra 7%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Chili pulver
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Paprika pulver
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Stora vita bönor konserv. u. lag Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag Tomat krossad konserv. m. lag Mykoprotein färs bitar filé kylvara el. frysvara Lök gul Vatten kranvatten Paprika röd Chilisås tomat Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vinäger ättiksyra 7% Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll Salt m. jod Vitlök Chili pulver Paprika pulver
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Övrigt Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Ost o mjölkprodukter Övrigt Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 400 400 314 244 190 158 146 34 28 12 10 7 6 6 6
Faktor för viktförändring vatten 1,00 1,00 0,77 0,47 1,00 0,79 1,00 1,00 1,00 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,60 0,60 0,60 1,00 0,60 0,90 0,60 0,60 1,00 0,90 1,00 0,65 0,60 0,65 0,65
Riboflavin 0,75 0,75 0,75 1,00 0,75 0,95 0,75 0,75 1,00 0,95 1,00 0,65 0,75 0,65 0,65
Vitamin B6 0,70 0,70 0,70 1,00 0,70 0,90 0,70 0,70 1,00 0,90 1,00 0,60 0,70 0,60 0,60
Folat, totalt 0,60 0,60 0,60 1,00 0,60 0,80 0,60 0,60 1,00 0,80 1,00 0,60 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00 0,95 1,00 0,90 1,00 0,90 0,90
Vitamin C 0,55 0,55 0,55 1,00 0,55 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 0,70 0,70 1,00 0,70 1,00 0,70 0,70 1,00 1,00 1,00 0,65 0,70 0,65 0,65