Information om beräknat livsmedel


Korv falukorv stekt fett ca 22 % kött 58%

Livsmedelsnummer:
7063

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Korv eller liknande produkt (A0798)
B Artklassificering Gris och nötkött (B1105)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Skivad (E0137)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Animaliskt fett eller olja tillfört (H0262); Dextros tillfört (H0154); Homogeniserad eller emulsifierad (H0306); Kryddor eller örter tillsatt (H0151); Rökt eller rök smaksatt (H0172); Salt tillfört (H0367); Vatten tillfört (H0148)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Fett 15-30% (Z0185); Fett 15-30% (Z0185); Garanterad traditionell specialitet (TSG (Z0257); Icke ätbart korvskinn (Z0093); Livsmedelsindustri tillverkat (Z0112); Styckningsdetalj inte känd (Z0018)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Korv falukorv kött 58% 377

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Korv falukorv kött 58%
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00
  Korv falukorv kött 58%
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 377
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,70
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,60
Kalium, K 1,00