Information om beräknat livsmedel


Pizza m. skinka champinjoner lök sardeller hemlagad

Projekt:
2024 Beräknade livsmedel
Livsmedelsnummer:
759

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Matpaj eller pizza (A1296)
B Artklassificering Vete grupp (B1312)
C Del av växt/djur Frö, skal borttaget (C0134)
E Fysisk form Hel, formad (E0147)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Tomatsås till pizza 515
Pizzadeg tillagad hemlagad 336
Pizzadeg tillagad kylvara 336
Ost hårdost ospec. 267
Champinjon 154
Gris kassler kotlettrad rökt 116
Lök gul 82
Sardeller konserv. 58

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Tomatsås till pizza
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Pizzadeg tillagad hemlagad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Pizzadeg tillagad kylvara
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ost hårdost ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Champinjon
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Gris kassler kotlettrad rökt
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,90
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Sardeller konserv.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,88
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
  Tomatsås till pizza Pizzadeg tillagad hemlagad Pizzadeg tillagad kylvara Ost hårdost ospec. Champinjon Gris kassler kotlettrad rökt Lök gul Sardeller konserv.
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Övrigt Övrigt Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Kött Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur
Mängd (g) 515 336 336 267 154 116 82 58
Faktor för viktförändring vatten 0,70 1,00 1,00 0,89 0,75 0,90 0,85 0,88
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 1,00 1,00 0,75 0,90 0,80 0,90 0,95
Riboflavin 0,95 1,00 1,00 0,95 0,95 0,85 0,95 0,80
Vitamin B6 0,90 1,00 1,00 0,75 0,90 0,95 0,90 0,55
Folat, totalt 0,65 1,00 1,00 0,50 0,65 0,85 0,65 0,85
Vitamin B12 1,00 1,00 1,00 0,90 1,00 0,80 1,00 0,60
Vitamin C 0,65 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00 0,65 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,75 1,00 0,80