Information om projekt


2022 Vegetariska produkter

På denna sida finns information om projektet där livsmedlet ingår. Informationen finns även att läsa i Livsmedelsverkets rapport- och PM-serier.
Analysprojekt Arbetet med att uppdatera den svenska livsmedelsdatabasen pågår kontinuerligt och som ett led i det genomför livsmedelsverket varje år ett eller flera analysprojekt där relevanta näringsvärden på livsmedel analyseras. Som ett komplement lånas även nyare värden in från andra källor som har utfört analyser. Vilka livsmedel som väljs ut baserar sig främst på nyckellivsmedel framtagna från tidigare matvaneundersökningar och är de livsmedel som i matvaneundersökningarna bidrog mest till intaget av energi och näringsämnen. En liten andel av de livsmedel som uppdateras varje år kan användas för livsmedel som det finns ett behov av, till exempel anpassningar inför kommande matvaneundersökningar, stor efterfrågan hos användarna och nya produkter på marknaden.
Analyser Värdena i detta projekt är inlånade från Norge som har utfört analyser under 2021. För mer information om värdets ursprung se detaljinformationen för respektive näringsvärde genom att trycka på det.

Följande livsmedel ingår i projektet