Information om beräknat livsmedel


Gryta renskavsgryta

Livsmedelsnummer:
1081

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Kötträtt (A0799)
B Artklassificering Ren (B1509)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Delad i bitar < 0,3 cm (riven) (E0100)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Ren skav rå frysvara 195
Vatten kranvatten 79
Saft konc. 62
Lingon 56
Lök gul 47
Lök röd 47
Grädde ospec. 43
Crème fraiche smaksatt fett 28% 42
Kantareller 38
Champinjon 38
Matfett hårt el. flytande ospec. 13
Sojasås 11
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll 10
Salt m. jod 7

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Ren skav rå frysvara
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,50
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,60
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Saft konc.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lingon
Livsmedelsgrupp Frukt o bär
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,40
Kalium, K 0,60
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Lök röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Grädde ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Crème fraiche smaksatt fett 28%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kantareller
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Champinjon
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,75
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Matfett hårt el. flytande ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sojasås
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Ren skav rå frysvara Vatten kranvatten Saft konc. Lingon Lök gul Lök röd Grädde ospec. Crème fraiche smaksatt fett 28% Kantareller Champinjon Matfett hårt el. flytande ospec. Sojasås Köttbuljong pasta el. pulver storhushåll Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Kött Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Frukt o bär Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 195 79 62 56 47 47 43 42 38 38 13 11 10 7
Faktor för viktförändring vatten 0,75 0,79 0,79 0,94 1,00 1,00 0,79 0,79 0,75 0,75 1,00 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,50 0,90 0,90 0,65 0,60 0,60 0,90 0,90 0,60 0,60 1,00 0,90 0,65 0,65
Riboflavin 0,70 0,95 0,95 0,80 0,75 0,75 0,95 0,95 0,75 0,75 1,00 0,95 0,65 0,65
Vitamin B6 0,55 0,90 0,90 0,70 0,70 0,70 0,90 0,90 0,70 0,70 1,00 0,90 0,60 0,60
Folat, totalt 0,65 0,80 0,80 0,50 0,60 0,60 0,80 0,80 0,60 0,60 1,00 0,80 0,60 0,60
Vitamin B12 0,50 0,95 0,95 1,00 1,00 1,00 0,95 0,95 1,00 1,00 1,00 0,95 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 0,40 0,55 0,55 1,00 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,60 1,00 1,00 0,60 0,70 0,70 1,00 1,00 0,70 0,70 1,00 1,00 0,65 0,65