Information om beräknat livsmedel


Fisksoppa bouillabaisse

Livsmedelsnummer:
1354

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Lax (B1587)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Vätska, låg viskositet, med fasta bitar (Soppa) (E0149)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Vatten kranvatten 2500
Fisk fet rå ospec. 875
Tomat krossad konserv. m. lag 800
Fisk mager rå ospec. 875
Blåmussla kokt m. vin avrunnen 400
Fänkål 295
Lök gul 285
Vin vitt vol. % 12 300
Räka kokt 200
Olivolja 26
Salt m. jod 21
Citronjuice färskpressad 20
Starkvin halvtorr vol. % 17 typ Sherry 20
Dill färsk 17
Persilja blad 12
Vitlök 9
Citronskal 1
Timjan torkad 1

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Fisk fet rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,76
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Tomat krossad konserv. m. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Fisk mager rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,50
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Blåmussla kokt m. vin avrunnen
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Fänkål
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Vin vitt vol. % 12
Livsmedelsgrupp Alkohol
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Räka kokt
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Olivolja
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Starkvin halvtorr vol. % 17 typ Sherry
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Dill färsk
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Citronskal
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Timjan torkad
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Vatten kranvatten Fisk fet rå ospec. Tomat krossad konserv. m. lag Fisk mager rå ospec. Blåmussla kokt m. vin avrunnen Fänkål Lök gul Vin vitt vol. % 12 Räka kokt Olivolja Salt m. jod Citronjuice färskpressad Starkvin halvtorr vol. % 17 typ Sherry Dill färsk Persilja blad Vitlök Citronskal Timjan torkad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Fisk o skaldjur Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur Övrigt Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Alkohol Fisk o skaldjur Fett o olja Bröd o spannmål Övrigt Övrigt Övrigt Övrigt Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 1975 741 628 519 400 295 285 243 190 26 21 20 20 17 12 9 1 1
Faktor för viktförändring vatten 0,79 0,76 0,77 0,50 1,00 1,00 1,00 0,79 0,94 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,75 0,60 0,75 1,00 0,60 0,60 1,00 0,75 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 0,60 0,65 0,65
Riboflavin 0,95 0,70 0,75 0,70 1,00 0,75 0,75 1,00 0,70 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 0,75 0,65 0,65
Vitamin B6 0,90 0,70 0,70 0,70 1,00 0,70 0,70 1,00 0,70 1,00 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 0,70 0,60 0,60
Folat, totalt 0,80 0,85 0,60 0,85 1,00 0,60 0,60 1,00 0,85 1,00 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 0,95 0,65 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,90 0,90
Vitamin C 1,00 1,00 0,55 1,00 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 0,75 0,70 0,75 1,00 0,70 0,70 1,00 0,75 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 0,70 0,65 0,65