Information om beräknat livsmedel


Kycklingpanna m. citron örter crème fraiche

Livsmedelsnummer:
6355

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fågel (A0795)
B Artklassificering Kyckling (B1198)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel och i delar (E0104)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Kyckling kött rå u. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,55
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,55
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,40
Crème fraiche lätt fett 15%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Hönsbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Honung
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 0,80
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Smör fett 80%
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Dill färsk
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gräslök
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Sojasås
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Citronskal
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Kyckling kött rå u. skinn Crème fraiche lätt fett 15% Vatten kranvatten Hönsbuljong pasta el. pulver storhushåll Honung Citronjuice färskpressad Smör fett 80% Dill färsk Gräslök Sojasås Salt m. jod Citronskal
Livsmedelsgrupp Fågel Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Övrigt Övrigt Fett o olja Övrigt Övrigt Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Övrigt
Mängd (g) 399 192 79 19 19 15 14 10 6 5 4 4
Faktor för viktförändring vatten 0,55 0,95 0,79 1,00 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 0,79 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,55 0,90 0,90 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,90 0,65 1,00
Riboflavin 0,80 0,95 0,95 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 0,65 1,00
Vitamin B6 0,60 0,90 0,90 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,90 0,60 1,00
Folat, totalt 0,65 0,80 0,80 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,80 0,60 1,00
Vitamin B12 0,50 0,95 0,95 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,40 1,00 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00