Information om beräknat livsmedel


Fisk cornflakesfisk panerad ugnsstekt

Livsmedelsnummer:
6366

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Torsk grupp (B1423)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Delad i bitar (E0152)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Sej rå 232
Torsk rå 231
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 35
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 25
Frukostflingor majs osötad berikad typ cornflakes 24
Vitlök 3
Salt m. jod 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Sej rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Torsk rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,91
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Frukostflingor majs osötad berikad typ cornflakes
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Sej rå Torsk rå Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Frukostflingor majs osötad berikad typ cornflakes Vitlök Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Fett o olja Bröd o spannmål Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 232 231 35 25 24 3 2
Faktor för viktförändring vatten 0,91 0,91 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,95 0,95 1,00 0,60 0,60 0,90 0,60
Riboflavin 0,80 0,80 1,00 0,95 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,55 0,55 1,00 0,55 0,55 0,90 0,55
Folat, totalt 0,85 0,85 1,00 0,60 0,60 0,65 0,60
Vitamin B12 0,60 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00
Kalium, K 0,80 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00