Information om beräknat livsmedel


Fisk Björkeby m. ströbröd smör persilja ugnsstekt

Livsmedelsnummer:
6381

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk (A0802)
B Artklassificering Torsk grupp (B1423)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel och i delar (E0104)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Fisk mager rå ospec. 501
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 125
Smör fett 80% 120
Persilja blad 20
Lök rostad 15
Salt m. jod 5

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Fisk mager rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,65
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Smör fett 80%
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Lök rostad
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Fisk mager rå ospec. Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Smör fett 80% Persilja blad Lök rostad Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur Bröd o spannmål Fett o olja Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 501 125 120 20 15 5
Faktor för viktförändring vatten 0,65 1,00 1,00 0,77 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,95 0,60 1,00 0,90 0,60 0,60
Riboflavin 0,80 0,95 1,00 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,55 0,55 1,00 0,90 0,55 0,55
Folat, totalt 0,85 0,60 1,00 0,65 0,60 0,60
Vitamin B12 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 0,65 1,00 1,00
Kalium, K 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00