Information om beräknat livsmedel


Fisk m. soltorkad tomat persilja vitlök

Livsmedelsnummer:
6382

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk (A0802)
B Artklassificering Torsk grupp (B1423)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Hel och i delar (E0104)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Geografisk plats eller region inte känd (R0001)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Fisk mager rå ospec. 358
Matfett hårt berikad ospec. 75
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% 75
Tomat torkad m. olja avrunnen 50
Persilja blad 10
Vitlök 3
Salt m. jod 2

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Fisk mager rå ospec.
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,65
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,95
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,60
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,80
Matfett hårt berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5%
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Tomat torkad m. olja avrunnen
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Fisk mager rå ospec. Matfett hårt berikad ospec. Ströbröd malt hårt bröd fullkorn vete råg socker fibrer ca 5% Tomat torkad m. olja avrunnen Persilja blad Vitlök Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur Fett o olja Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål
Mängd (g) 358 75 75 50 10 3 2
Faktor för viktförändring vatten 0,65 1,00 1,00 1,00 0,77 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,95 1,00 0,60 0,90 0,90 0,90 0,60
Riboflavin 0,80 1,00 0,95 0,95 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,55 1,00 0,55 0,90 0,90 0,90 0,55
Folat, totalt 0,85 1,00 0,60 0,65 0,65 0,65 0,60
Vitamin B12 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 0,65 0,65 0,65 1,00
Kalium, K 0,80 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00