Information om beräknat livsmedel


Gryta fisk m. crème fraiche curry apelsin

Livsmedelsnummer:
6389

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Fisk- och skaldjursrätt (A0804)
B Artklassificering Torsk grupp (B1423)
C Del av växt/djur Skelett kött del, utan ben och utan skinn (C0268)
E Fysisk form Delad i bitar (E0152)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Morot
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Kolja rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,50
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Sej rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,50
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Torsk rå
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,50
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Crème fraiche fett 34%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Crème fraiche lätt fett 15%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Apelsinjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Fiskbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Apelsinskal
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
  Morot Kolja rå Sej rå Torsk rå Crème fraiche fett 34% Crème fraiche lätt fett 15% Vatten kranvatten Apelsinjuice färskpressad Fiskbuljong pasta el. pulver storhushåll Apelsinskal Persilja blad Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Fisk o skaldjur Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Ost o mjölkprodukter Övrigt Övrigt Övrigt Bröd o spannmål
Mängd (g) 200 120 120 119 86 83 79 61 10 5 4 3
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,50 0,50 0,50 0,79 0,79 0,79 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,60 0,75 0,75 0,75 0,90 0,90 0,90 0,90 1,00 1,00 1,00 0,65
Riboflavin 0,75 0,70 0,70 0,70 0,95 0,95 0,95 0,95 1,00 1,00 1,00 0,65
Vitamin B6 0,70 0,70 0,70 0,70 0,90 0,90 0,90 0,90 1,00 1,00 1,00 0,60
Folat, totalt 0,60 0,85 0,85 0,85 0,80 0,80 0,80 0,80 1,00 1,00 1,00 0,60
Vitamin B12 1,00 0,65 0,65 0,65 0,95 0,95 0,95 0,95 1,00 1,00 1,00 0,90
Vitamin C 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 0,70 0,75 0,75 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,65