Information om beräknat livsmedel


Lasagne m. skinka

Livsmedelsnummer:
6456

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Pastarätter (A1204)
B Artklassificering Ko, får och get (B2247)
C Del av växt/djur Mjölk (C0235)
E Fysisk form Halvfast med fasta bitar (E0134)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Ugn eller grill
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Restaurang tillverkat (Z0110)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingrediens

Ingrediens

Mängd (g)

Mängd (g)
Mjölk naturell berikad ospec. 700
Pasta okokt 177
Gris skinka rökt fett 6% 300
Tomat krossad konserv. m. lag 200
Tomat hel konserv. m. lag 200
Lök gul 142
Ost hårdost fett 28% 120
Vetemjöl 36
Tomatpuré konc. konserv. 22
Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll 20
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. 14
Vitlök 4
Salt m. jod 3
Basilika torkad 0
Timjan torkad 0
Peppar malen 0

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Mjölk naturell berikad ospec.
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Pasta okokt
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 14,40
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Gris skinka rökt fett 6%
Livsmedelsgrupp Kött
Faktor för viktförändring vatten 0,90
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,85
Vitamin B6 0,95
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,80
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Tomat krossad konserv. m. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Tomat hel konserv. m. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,85
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Ost hårdost fett 28%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,89
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,75
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vetemjöl
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Tomatpuré konc. konserv.
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec.
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,65
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Basilika torkad
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Timjan torkad
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Peppar malen
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,55
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Mjölk naturell berikad ospec. Pasta okokt Gris skinka rökt fett 6% Tomat krossad konserv. m. lag Tomat hel konserv. m. lag Lök gul Ost hårdost fett 28% Vetemjöl Tomatpuré konc. konserv. Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll Olja och margarin flytande vegetabilisk fett ospec. Vitlök Salt m. jod Basilika torkad Timjan torkad Peppar malen
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Kött Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter Övrigt Fett o olja Grönsaker o baljväxter Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål Bröd o spannmål
Mängd (g) 568 428 279 157 157 123 114 36 22 20 14 4 3 0 0 0
Faktor för viktförändring vatten 0,79 14,40 0,90 0,77 0,77 0,85 0,89 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,75 0,60 0,80 0,90 0,90 0,90 0,75 0,60 0,90 1,00 1,00 0,90 0,60 0,60 0,60 0,60
Riboflavin 0,95 0,95 0,85 0,95 0,95 0,95 0,95 0,95 0,95 1,00 1,00 0,95 0,95 0,95 0,95 0,95
Vitamin B6 0,75 0,55 0,95 0,90 0,90 0,90 0,75 0,55 0,90 1,00 1,00 0,90 0,55 0,55 0,55 0,55
Folat, totalt 0,50 0,60 0,85 0,65 0,65 0,65 0,50 0,60 0,65 1,00 1,00 0,65 0,60 0,60 0,60 0,60
Vitamin B12 0,90 1,00 0,80 1,00 1,00 1,00 0,90 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 0,65 0,65 0,65 1,00 1,00 0,65 1,00 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00