Information om beräknat livsmedel


Våffla glutenfri

Livsmedelsnummer:
6871

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Pannkaka eller våffla (A1297)
B Artklassificering Vete (B3507)
C Del av växt/djur Frö, skal borttaget (C0134)
E Fysisk form Hel, formad, tjocklek 0,3-1,5 cm (E0140)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Stekning
H Industriell process Ingen industriell process tillämpad (H0003)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Glutenfri (P0174); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,95
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,50
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Våffelmix glutenfri
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,80
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,80
Folat, totalt 0,90
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Smör fett 80%
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Flytande margarin fett 82% berikad typ Milda culinesse
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
  Vatten kranvatten Våffelmix glutenfri Smör fett 80% Flytande margarin fett 82% berikad typ Milda culinesse
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Bröd o spannmål Fett o olja Fett o olja
Mängd (g) 950 591 100 100
Faktor för viktförändring vatten 0,95 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,80 0,80 1,00 1,00
Riboflavin 0,95 0,75 1,00 1,00
Vitamin B6 0,80 0,80 1,00 1,00
Folat, totalt 0,50 0,90 1,00 1,00
Vitamin B12 0,90 0,95 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 1,00
Kalium, K 1,00 1,00 1,00 1,00