Information om beräknat livsmedel


Paella

Livsmedelsnummer:
842

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Cerealierätter t.ex. klimp, risotto, pan (A0822)
B Artklassificering Ris (B1322)
C Del av växt/djur Frö, skal borttaget (C0134)
E Fysisk form Hel och i delar (E0104)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Ris långkornigt kokt m. salt
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Kyckling kött rå m. skinn
Livsmedelsgrupp Fågel
Faktor för viktförändring vatten 0,55
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,55
Riboflavin 0,80
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,65
Vitamin B12 0,50
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,40
Blåmussla kokt m. vin avrunnen
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Räka kokt
Livsmedelsgrupp Fisk o skaldjur
Faktor för viktförändring vatten 0,94
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,75
Riboflavin 0,70
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,85
Vitamin B12 0,65
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,75
Paprika röd
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Paprika grön
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Olivolja
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Hönsbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Salt m. jod
Livsmedelsgrupp Bröd o spannmål
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,65
Riboflavin 0,65
Vitamin B6 0,60
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 0,90
Vitamin C 1,00
Kalium, K 0,65
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
  Ris långkornigt kokt m. salt Kyckling kött rå m. skinn Blåmussla kokt m. vin avrunnen Lök gul Räka kokt Paprika röd Paprika grön Olivolja Hönsbuljong pasta el. pulver storhushåll Persilja blad Salt m. jod Vitlök
Livsmedelsgrupp Övrigt Fågel Övrigt Grönsaker o baljväxter Fisk o skaldjur Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Fett o olja Bröd o spannmål Övrigt Bröd o spannmål Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 792 444 250 95 71 57 57 26 10 8 5 3
Faktor för viktförändring vatten 1,00 0,55 1,00 1,00 0,94 0,77 0,77 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 1,00 0,55 1,00 0,60 0,75 0,60 0,60 1,00 0,65 1,00 0,65 0,60
Riboflavin 1,00 0,80 1,00 0,75 0,70 0,75 0,75 1,00 0,65 1,00 0,65 0,75
Vitamin B6 1,00 0,60 1,00 0,70 0,70 0,70 0,70 1,00 0,60 1,00 0,60 0,70
Folat, totalt 1,00 0,65 1,00 0,60 0,85 0,60 0,60 1,00 0,60 1,00 0,60 0,60
Vitamin B12 1,00 0,50 1,00 1,00 0,65 1,00 1,00 1,00 0,90 1,00 0,90 1,00
Vitamin C 1,00 1,00 1,00 0,55 1,00 0,55 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55
Kalium, K 1,00 0,40 1,00 0,70 0,75 0,70 0,70 1,00 0,65 1,00 0,65 0,70