Information om beräknat livsmedel


Gryta böngryta provencale m. potatis rotselleri vitt vin crème fraiche veg.

Livsmedelsnummer:
6408

Klassificering enligt LanguaL

Livsmedel är klassificerade enligt den europeiska standarden LanguaL. För äldre livsmedel saknas ibland klassificering.

Beskrivning av livsmedlet

Beskrivning av livsmedlet

Klassificering

Klassificering
A Livsmedelsgrupp enligt EuroFIR Potatisrätter (A0830)
B Artklassificering Potatis (B1218)
C Del av växt/djur Knöl (C0308)
E Fysisk form Halvflytande med fasta bitar (E0110)
F Värmebehandling Fullständigt upphettad (F0014)
G Tillagningsmetod Kokning
H Industriell process Ingrediens tillförd (H0225)
J Konserveringsmetod Ej konserverad (J0003)
K Förpackningsmedium Utan förpackningsmedium (K0003)
M Förpackningstyp Opaketerad produkt (M0003)
N Förpackningsmaterial Oförpackad (N0003)
P Etikettinformation Konsument grupp ej tillämpbar (P0003); Människoföda (P0026)
R Ursprung Sverige (R0376)
Z Utmärkande drag Hemlagat (Z0109)

Ingredienser som ingår i livsmedlet

Ingående ingredienser och förändring under tillagning

Beräkningarna tar hänsyn till viktförändringar i form av förlust eller upptag av vatten och fett vid tillagning genom justeringsfaktorer. Vid beräkningar används även faktorer för att justera för näringsämnesförluster av vitaminer och enstaka mineraler vid tillagning. Faktorerna som används visas i tabellen nedan. Ett värde på 1,00 innebär ingen förändring. Lägre än 1,00 innebär en förlust och mer än 1,00 en ökning.
Vatten kranvatten
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Potatis höst rå
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,70
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Stora vita bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Svarta bönor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Kikärtor konserv. u. lag
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Lök gul
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Crème fraiche fett 34%
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,90
Riboflavin 0,95
Vitamin B6 0,90
Folat, totalt 0,80
Vitamin B12 0,95
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Rotselleri
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Vin vitt vol. % 12
Livsmedelsgrupp Alkohol
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vin vitt vol. % 1
Livsmedelsgrupp Alkohol
Faktor för viktförändring vatten 0,79
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Citronjuice färskpressad
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll
Livsmedelsgrupp Övrigt
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Olivolja
Livsmedelsgrupp Fett o olja
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 1,00
Riboflavin 1,00
Vitamin B6 1,00
Folat, totalt 1,00
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 1,00
Kalium, K 1,00
Vitlök
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 1,00
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
Persilja blad
Livsmedelsgrupp Grönsaker o baljväxter
Faktor för viktförändring vatten 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00
Tiamin 0,60
Riboflavin 0,75
Vitamin B6 0,70
Folat, totalt 0,60
Vitamin B12 1,00
Vitamin C 0,55
Kalium, K 0,70
  Vatten kranvatten Potatis höst rå Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag Stora vita bönor konserv. u. lag Svarta bönor konserv. u. lag Kikärtor konserv. u. lag Lök gul Crème fraiche fett 34% Rotselleri Vin vitt vol. % 12 Vin vitt vol. % 1 Citronjuice färskpressad Grönsaksbuljong pasta el. pulver storhushåll Olivolja Vitlök Persilja blad
Livsmedelsgrupp Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter Ost o mjölkprodukter Grönsaker o baljväxter Alkohol Alkohol Övrigt Övrigt Fett o olja Grönsaker o baljväxter Grönsaker o baljväxter
Mängd (g) 395 382 200 200 200 200 190 173 150 81 79 23 20 13 6 3
Faktor för viktförändring vatten 0,79 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,79 1,00 0,79 0,79 1,00 1,00 1,00 1,00 0,77
Faktor för viktförändring fett 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Tiamin 0,90 0,60 0,60 0,60 0,60 0,60 0,60 0,90 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,60 0,60
Riboflavin 0,95 0,75 0,75 0,75 0,75 0,75 0,75 0,95 0,75 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,75 0,75
Vitamin B6 0,90 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,90 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,70 0,70
Folat, totalt 0,80 0,60 0,60 0,60 0,60 0,60 0,60 0,80 0,60 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,60 0,60
Vitamin B12 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,95 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00
Vitamin C 1,00 0,55 0,55 0,55 0,55 0,55 0,55 1,00 0,55 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,55 0,55
Kalium, K 1,00 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 0,70 1,00 0,70 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 0,70 0,70